Jahimees tabas põdrajahil hunti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detsembri alguses hundi lasknud Enno Krümann (vasakul) pole varem võsavillemit tabanud, küll aga õnnestus isal hunti tassida aidanud pojal Erki Krümannil ka möödunud aastal seapuki otsast varitsedes üks hunt kätte saada.
Detsembri alguses hundi lasknud Enno Krümann (vasakul) pole varem võsavillemit tabanud, küll aga õnnestus isal hunti tassida aidanud pojal Erki Krümannil ka möödunud aastal seapuki otsast varitsedes üks hunt kätte saada. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Laupäeval Vodja kandis põdrajahti pidanud jahimehed tabasid jahi käigus juhuslikult hunti, kes on tänavusel hundijahihooajal teine Järvamaal kütitud hunt.

Hundi pihta laskis jahimees Enno Krümann. «Hunte oli kolm olnud, aga mehed eespool arvasid, et on koerad, ega julgenud lasta,» selgitas ta.
Keskmise suurusega 25kilone hunt oli Krümanni hinnangul poolteise- kuni kaheaastane.

Krümann nimetas hundi kättesaamist õnnelikuks juhuseks, sest selle sügise kehvade ilmade tõttu  pole õieti olnud võimalust hundijahti pidada. Hundijahiks on vajalik, et lumi oleks maas. Kui ilm vähegi kannatab, tahab Krümann edaspidi ka hundijahist osa võtta, sest võsavillemite arvukus on suur ja sellega seoses sagenevad lammaste murdmised.

Keskkonnaameti metsanduse peaspetsialist Aleksander Siimenson ütles, et tänavu on Järvamaal antud 15 hundi küttimise luba.
Siimensoni teada on Eestis umbes 270 hunti ja tänavu on kavas neist nii-öelda ära reguleerida 140. «Järvamaal on jahimeeste arvamise järgi 30 hundi ringis,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles