Näituse korraldaja tegi saja-aastasega paar tiiru

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Praost sõitmas saja-aastase jalgrattaga
Valdo Praost sõitmas saja-aastase jalgrattaga Foto: Silvi Lukjanov

Täna Väätsal toimunud saja-aastase jalgratta sünnipäeval tegi vana sõiduriista taastanud Valdo Praost sellel ka paar tiiru.

Ajastule kohases musta värvi meesterõivais MTÜ Eesti Jalgrattamuuseum eestvedaja ja vanajalgrataste kollektsionäär Valdo Praust ütles sünnipäevalapsest rattagas õites, et liigub kenasti ja hoog on hea. Kuna vanakest kaua piinata pole ilus, nii oli Saksamaal Bielefeldi tehases 1913. aastal valmistatud Dürkopi meestejalgratas ka enam-jaolt ikka rahvale vaid vaadata.

Omapäraseid jalgrattaid oli Väätsa mõisa ümbruses täna mitmeid teisigi. Endatehtud isemoodi jalgratast tutvustas ka väätsalane Rein Roosmaa. „Kaheksa aastat tagasi nalja pärast tegin ratta, mis paremale keerates pöörab vasakule ja vasakule keerates paremale. Teist sellist paistab Eestis polegi, sest teda on minult ikka laenatud mitmetele üritustele üle Eesti,“ tutvustas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles