Hiina suursaadik võõrustas Türi noori muusikuid

Merit Männi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Kolmapäeval andsid Türi Muusikakooli õpetaja Wei Liu kitarriklassi õpilased Ellu Kirsipuu, Jarek Lippur ja Heidi-Anett Väisinen koos oma õpetajaga kontserdi Hiina Suursaatkonnas Tallinnas seoses Kesk-Sügise püha tähistamisega.

 Türi muusikakooli direktor Silja Aavik rääkis, et Hiina suursaadik Eestis Mr. QU Zhe korraldas kutsutud külalistele vastuvõtu ja kiitis õpilaste esinemist.
Pikkade traditsioonidega Kesk-Sügise püha (tuntud ka kui Kuupüha) on üks kolmest Hiina tähtsamast pühast. Eriti populaarne on selle püha tähistamine põllumeeste hulgas, sest maarahvale tähendab püha saabumine raske saagikoristustöö lõppemist. Kuupüha ajal müüakse kõikjal Hiinas ka erilisi kooke  - kuukooke. Võrreldes varasemate aegadega, mil kuukooke valmistati kindla retsepti järgi, on tänapäeva kondiitrid lasknud küpsetise täidise osas fantaasial vabalt lennata lasta ning tänapäeval võib kuukoogi teha isegi šokolaadist. Ka saatkonnas esinenud Türi noortele kingiti tänutäheks kuukoogid.
2008. aastal otsustas Hiina valitsus kuulutada Kesk-Sügise püha ametlikuks riiklikuks pühaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles