Naiste varjupaik saab «Jõulutunnelilt» suure toetuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» kogutud 1,5 miljonist kroonist on Järva naiste varjupaigal loota umbes 150 000 krooni.

Järva naiste varjupaiga juhataja Leili Pruun ütles, et ei tea päris täpselt summa suurust, mis Järva naiste varjupaigale antakse, aga tema teada jagatakse kogutud raha üheksa varjupaiga ja naiste tugitelefoni vahel võrdselt.

Kuna raha veel käes ei ole, pole tehtud ka selle kulutamise plaane.
«Kui summa oleks suurem olnud, oleksime mõelnud korteriostu peale, aga praegu jääb see ära,» lausus Pruun.

Pruun märkis, et Järva naiste varjupaigale on see igal juhul suurim annetatud summa. «Raha pole meile nagunii eriti annetatud, rohkem asju,» ütles Pruun. Ka projektide kaudu saadud toetused on ühe aasta jooksul jäänud saja tuhande krooni piiresse.

Pruun tundis head meelt, et «Jõulutunnel» sel aastal naiste varjupaikade teema käsitleda võttis. «Kõige tähtsam oli, et paljud-paljud said teada, et sellised kohad on olemas, see oli meie varjupaikadele reklaamiks väga hea,» lausus Pruun.

Pärast saadet pole helistajate hulgas küll murega pöördumisi olnud, kuid mitmed on teinud kõne selleks, et tänada varjupaika olemas olemise eest. «Seda on nii tore kuulda,» rõõmustas Pruun.

ETV heategevusprogrammi «Jõulutunnel» toetustelefonidele tegid televaatajad 29 000 kõne, annetades naiste varjupaikadele kokku 1 miljon ja 526 000 krooni.
Eestis on üheksa naiste varjupaika: Tallinnas, Tartus, Rakveres, Raplas, Pärnus, Paides, Jõhvis, Viljandis ja Valgas. Tegutseb tugitelefon 1492.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles