Peks tõi kaasa kriminaalkaristuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Järva maakohtu süüpingis istunud kohtualustele, keda süüdistatakse teise inimese peksmises, on kehaline väärkohtlemine toonud kaasa kas trahvi või vanglakaristuse.

Paide kutsekeskkoolis õppiv ja Albu vallas Ahulas elav 19aastane Jaanus Loorits lõi eelmise aasta augustis  Albu vallas Ahula külas korduvalt Kristjanit näo ja keha piirkonda.

Karistusseadustiku järgi on teise inimese löömine ja peksmine karistatav kui kehaline väärkohtlemine, mida võib karistada kas rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistusega.

Prokurör Tiina Viru nõudis Looritsa karistamist kuuekuulise vangistusega tingimisi kaheaastase katseajaga ja nii  ka kohus otsustas. Kohus mõistis Looritsalt välja tsiviilhagi korras kuriteoga tekitatud varalise kahju katteks 1510 krooni.

Neli kuud vangistust tingimisi 18kuulise katseajaga mõistis Järva maakohus 21aastasele Kabala külas elavale Marjana Saaristele, kes lõi eelmisel aasta augustis sama küla kortermaja trepikojas põlvega vastu nägu Triinule.

Löögi tagajärjel purunes Triinul ninaluu ja tekkis tervisekahjustus. Kohtualune Saariste tunnistas end süüdi ja nõustus kokkuleppemenetlusega, ta on allutatud katseajaks käitumiskontrollile kriminaalhooldaja järelevalve alla.

Lisaks kontrollnõuetele kohustas kohus Saaristet katseajal mitte tarvitama alkoholi.
Kehalise väärkohtlemise eest mõistis kohus süüdi ja 140 päevamäära ehk 7000 krooni suuruse karistuse 38aastasele Tallinna elanikule Margo Mäletjärvele.

Eelmise aasta septembris peksis ta Türil Saunametsa suvilakooperatiivi suvilas Evet korduvalt käte ja jalgadega pea ja keha piirkonda, millega tekitas neisse kohtadesse verevalumeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles