Kodukandi liikumine valis uue juhatuse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile  valis liikumise Kodukant Järvamaa üldkoosolek uue, seitsmeliikmelise juhatuse ja selle  esimeheks Riina Trummi, aga jättis kinnitamata raamatupidamise aruande.

Liikumisel Kodukant Järvamaa on 126 liiget, kellest üldkoosolekule tuli 19. Kümne kandidaadi seast valisid nad uue juhatuse, kuhu kuuluvad Vello Valdaru Roosna–Alliku, Eve Rõuk Kabala, Riina Trumm Oisu, Merike Luuk Ambla, Reet Muru Paide,  Kaidi Ehamäe Türi  ja ainsana eelmisest juhatusest Kaie Altmets Koigi vallast. Revidendiks sai Marta Kondas.

Üleeile teatas juhatuse senine esimees Helvi Kerem, et loobub oma palganõudest. Järva Teatajale teadaolevail andmeil soovitas tal seda teha liikumise Kodukant tegevjuht Eha Paas.

Paasi soovitus endisele juhatusele oli kanda Kodukant Järvamaa tegevusega seotud otsesed kulud. Nii–öelda vastutasuks nõude loobumise eest pakkus Paas juhatuse liikmeile, et juhatus palub ajalehe kaudu vabandust Helvi Keremilt, samuti Järvamaa külaseltsidelt, organisatsiooni liikmetelt, koostööpartneritelt ja  Kodukandi liikumiselt, et on musta pesu pesemine avalikkuse ette toonud ja sellega kogu organisatsiooni mainet kahjustanud. «Andsin sellise soovituse, sest loos toodud faktid pole leidnud tõendamist,» sõnas Paas.

Ta juhtis tähelepanu sellele, et seaduse ees vastutavad kõik 15 juhatuse liiget ja kui nad kompromissi ei saavuta, tuleb neil omast taskust see miinus kinni maksta.

Paas lisas, et edasise vaidluse korral läheb maakonnaorganisatsioon laiali. Paas soovitas Helvi Keremi juhitud juhatusel üldkogul teatada: juhatus astub tekkinud olukorra tõttu täies koosseisus tagasi.

Kolmeks aastaks juhatuse esimeheks valitud Riina Trumm ütles, et uus juhatus alustab tegevust puhtalt lehelt. «Vaidlust tekitanud raamatupidamise aastaaruande vaatavad läbi  asjatundjad, seejärel esitame selle  vanale juhatusele ja üldkoosolekule kinnitada,» selgitas ta. Põhikirja tehtud muudatus näeb ette, et vähemalt
kord kvartalis annab esimees raha liikumisest juhatusele aru. «Jään esialgu ametisse palgata,» ütles Trumm.

Trumm lubas, et temalt kindlasti ei tule sellist tagantjärele tasunõuet, nagu esitas Helvi Kerem. «Küll võiks arutusele tulla kulude hüvitamine siis, kui peaksin juhatuse esimehena olema näiteks kord nädalas kindlas kohas,» selgitas ta. Esmalt soovib Trumm taastada liikumise mainet ning teha asjaajamine ja raha liikumine läbipaistvamaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles