Kohus kuulutas välja Balsingi pankroti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Üleeile oli Rapla maakohtus arutusel AS Velastu pankrotihagi Järvamaa
suurima lihatööstuse AS Balsingi vastu. Selle alus oli eelmise aasta oktoobrist selle aasta jaanuarini tekkinud 420 293 krooni suurune võlg. Sellele eelnes jaanuari lõpul Velastu pankrotihoiatus, aga firma polnud nõus Balsingi pakkumisega  maksta võlg osadena.

Balsingi juhatuse esimees Andres Rang ütles, et omanikud püüavad kõigest hoolimata tootmist taaskäivitada, esialgu ei saavat ta rohkem öelda. «Mis saab töötajatest, selle otsustab kohtu määratud pankrotihaldur,» lisas ta.

Pankrotihalduriks määras kohus senise ajutise pankrotihalduri Maie Klemmeri. «26. mail on võlausaldajate üldkoosolek, kahe kuu jooksul peaksid kõik võlausaldajad endast teada andma ja oma nõude esitama,» selgitas ta.

Pärast seda hakkab Klemmer võlanõudeid läbi vaatama. Siis selgub ka Balsingi tegelik võlg ja võlausaldajate hulk. Balsingi võlg maksuametile oli eelmisel nädalal veidi üle kolme miljoni krooni. Klemmer ütles, et Balsingi rohkem kui poolsada töötajat vabastatakse.

«Neljapäevast on töö Balsingis lõppenud, samuti on lõpetatud töötajatega töölepingud ja neile makstakse välja seadusega ettenähtud hüvitis. Mõnele ka saamata jäänud töötasu, aga neid on vähe,» selgitas ta.

Balsink alustas tööd Kaalepis 1993. aastal. 2000. aastal kolis lihatööstus  üle Paidesse tühjaks jäänud lihakombinaadi ruumesse. Töötaid oli 57.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles