Eestlane oskab end ise aidata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
End ravitseja Mariaks kutsuv Sirje Salem kinnitab, et näeb rahvatervendaja Lavruša lauba taga sarvedega mehikest ja soovitab enne mõelda, kui minna võõra juurde abi otsima.
End ravitseja Mariaks kutsuv Sirje Salem kinnitab, et näeb rahvatervendaja Lavruša lauba taga sarvedega mehikest ja soovitab enne mõelda, kui minna võõra juurde abi otsima. Foto: Andrus Eesmaa

Eesti inimene peaks enne maagide juurde minekut hoolikalt järele mõtlema, kelle kätte ta usaldab oma tervise, soovitab tervendaja Sirje Salem ehk Maria.

Pärast ajakirjas TervisPluss ilmunud lugu, kuidas inimesed end maagiliste teaduste kandidaadiks nimetava Vitali Semjonovitš Lavruša juures end tervendamas käisid ja mis juhtus raviseansil, võttis toimetusega ühendust Tallinnas elav ja töötav Sirje Salem.

Ta ütles, et vaatas Lavrušat ja nägi seal väga palju halba. Aga teadagi tähendab sensitiivi nägemine midagi muud kui tavaline vaatamine. Ka lubab Salem, et tema abiga saab siiani valu tegev põlv terveks.

Nägija silma ees ei jää miski varjule

Kõigepealt võtab Salem ette ajakirjas ilmunud Lavruša pildi, kus too vaatab puhmas kulmude alt otse lugejale silma. Juba see pilt ajavat talle hirmu peale, silmavaade on kuri.

Salem katab rahvaravitseja näo silmadeni kinni ja jääb laupa põrnitsema. Laseb teise käe sõrmedega üle lauba ja selgitab, et nii tehes ja keskendudes suudab ta tuua välja selle, mis on lauba taga sügaval peidus. «Vaatan alati, kes on kes, aga vaid nägija näeb, mis või kes sealt välja ilmub,» selgitab ta.

Selleks ongi vaja vaadatava silmad kinni katta, et silmadest tuleb energia ei segaks. Veidi aega Lavruša laupa uurinud, osutab Salem tumedatele kohtadele. «Hakkab juba tulema, visalt, aga kus ta pääseb,» lausub ta. «Mul käerandmes ka torgib, Lavrušale ei meeldi, et teda vaadatakse.»

Teda kuulates tuleb meelde, et kunagi ilmusid ajalehes peitepildid. Kui mõni inimene suutis seda vaadates leida hetkega üles looma või eseme, siis minul ei õnnestunud see ka parima tahtmise juures. No lihtsalt polnud seda nägijat silma.

Kui Salem näitab tumedatele laikudele Lavruša laubal ja kõneleb, et tema näeb seal silmi, suud ja sarvi, irevil nägu, näen sama minagi. On see tõesti nüüd usk, et Lavruša kasutab oma ravis musta maagiat või Salemi sisendatu, kuid korraks kõrvale libisenud paberiserva alt tunnen rahvatervendaja silmadest tulvavat pahameelt. Sest on ju temagi Jumala nimel inimesi tervendanud, käskinud uskuda. Ja nüüd selline süüdistus.

«Hirmuga ta mõjutabki inimesi,» märgib Salem. Ta meenutab kunagi üle Nõukogude Liidu kuulsust kogunud Kašpirovskit, kes olevat samuti hirmu abil ravinud. «Üle liidu edastatud telesaateid vaadates jäid aga paljud hoopis haigemaks,» märgib ta.

Salem tunneb muret, et eestlased lasevad end tumedatel jõududel allutada, jooksevad ühe sensitiivi juurest teise juurde, lubavad enda kallal kasutada hüpnoosi. «Hüpnoos ja sisendus on saatanast,» kinnitab ta. Seepärast olevat ka Lavruša ravi lühiajaline, mingil hetkel võtab inimeses tekitatud hirm valu ja annab paranemislootust, kuid see ei kesta kaua. Sellise pettuse eest raha küsida on häbematus.

Salem on seda meelt, et igaühe juurde ei tasuks ikkagi minna ka siis, kui viimases hädas ei oska muud ette võtta. Lasta uudishimust võõras energia enda kallale on suisa vale, sest side ravitseja ja ravitava vahel jääb kauaks püsima.

Nii võib niigi vähese eluenergiaga inimene toita ravitsejat ka kauge maa taha ja selline asi võivat lõppeda isegi surmaga. «Endaga tuleb tööd teha, koostada õige palve, mõttes abi paluda Jumalalt, leida endas jumalik jõud,» soovitab Salem.

Tee endale palve

Kõige tähtsamat osa inimese elus omab Salemi ütlust mööda tema isiklik palve. Selle võib igaüks endale ise koostada. Aga ta peab tulema südamest. « Tänu palvele ja Tartu targa tädi Leida teadmistele, kes juhatas mind vaimsele teele, kogesin 1987. aastal kodus pärast palvetamist vaimset uuestisündi,» pajatab Salem.

Siis sai ta ka mõtte teel kinnituse ülevalt, et on vaba universumi kodanik, mis on kogu inimkonna praegune kõige tähtsam arengueesmärk. « Esiteks tuleb paluda Jumalalt Püha Vaimu, et ta vabastaks meid kurjusest ja oma suurest egost,» õpetab Salem.

Inimese ja Jumala vahel peab olema vahetustehing, kus vana vaim lahkub ning Püha Vaim tuleb keha juhtima ja tervendama. Nii tekib Maa peale kosmiline perekond, kus kõik on omavahel seotud Püha Vaimu armastuse kaudu.

Kõik meie praegused ühiskonna hädad nagu rahvastiku vananemine, kuritegevus, narkomaania, suitsiid ja HIV on Salemi meelest tingitud sellest, et me pole osanud pöörduda Päikese–Jumala, meie eluallika poole. «Vabadusest ei saa praegu üldse rääkida, sest keegi pole kogenud vaimset ümbersündi ja kõik on kõigiga tülis,» tunnistab ta.

Salem sõnab, et ta on teadlik oma missioonist, mis on usuküsimuse lahendamine ja tsivilisatsioonide kokkupõrke ärahoidmine ning uue, loodava Euroopa Liidu kui Päikese–Jumala kavandatud õigluse– ja rahuriigi loomine Maa peale.

Kui lõhkuda ühe rahva vaim, pole teda enam olemas. Ühtsuses peitub jõud, üksikult on inimene haavatav ja jõuetu vastu panema nähtamatule vaenlasele.

Enne lahkuminekut võtab Salem ette jala tervendamise. Soovitab toolil võtta sisse mugava asendi, lasta end lõdvaks, pöörata peopesad ülespoole.

Silmad tuleb sulgeda ja koos lugeda Meie Isa palvet. Siis teeb ta pealaest jalatallani käega energiliselt vehkides mingeid märke, rapsib põlve kohal nagu midagi minema pühkides.

Enne, kui ravi tulemust saan katsetama hakata, teatab ta, et minu puhul siiski sellest ei piisa, kindlasti on vaja veel seanssi korrata. Võib–olla tõesti, kuid esialgu lähen ja ostan apteegist arsti kirjutatud rohud välja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles