Enamik omavalitsusi ilutulestikku ei korralda

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ilutulestik. Pilt on illustratiivne.
Ilutulestik. Pilt on illustratiivne. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Kes Järvamaal aastavahetusel suuremat ilutulestikku näha soovib, peab seadma sammud Türile, Paidesse või Järva-Jaani, sest ülejäänud omavalitsused on tulevärgist loobunud.

Türi kultuurimaja direktor Ülle Välimäe ütles, et vaatamata majanduslikult keerulistele aegadele, võtavad türilased uue aasta vastu sama korraliku tulevärgiga nagu eelmisel aastal.

Ilutulestiku korraldab OÜ Tulekild Teenused Tartust, kes lennutab kultuurimaja katuselt taevasse 18 tulevärki, millest viis on uued. Kokku kestab ilutulestik viis-kuus minutit ja maksab 10 000 krooni.

Järvamaa kalleimat ilutulestikku näeb uusaastaööl Paides. Paide linnavalitsuse teabenõunik Alo Aasma ütles, et tulevärk maksab 20 000 krooni, selle eest saab 3600 pauku, mis lendavad kuni 160 meetri kõrgusele.

Ilutulestik kestab umbes seitse minutit. «See lastakse õhku Vallimäe nõlvalt ja kõige parem on seda jälgida keskväljakul kuuse kõrvalt,» lisas Aasma.

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar ütles, et korraldas oma blogis küsitluse. «Tahtsin, et rahvas ütleks, kas ilutulestikku on vaja või mitte,» selgitas ta.

Et enamik oli tulevärgi poolt, korraldabki Järva-Jaani vallavalitsus koos valla ettevõtetega 3000kroonise ilutulestiku.

Suuremat ilutulestikku näevad ka Imavere valla inimesed, sest seal toetavad tulevärki ettevõtjad. «Vald ei kuluta sel aastal ilutulestikule sentigi,» ütles Imavere abivallavanem Anneli Siimussaar. Tema andmetel korraldavad ettevõtted umbes 10 000 kroonise tulesõu.
Väätsa, Paide, Koigi, Kareda, Koeru, Ambla, Albu ja Roosna-Alliku vald loobuvad tänavu ilutulestikust. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles