Maksimarketile tuleb teine korrus

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juba sel nädalal algasid Paide Maksimarketi juures ehitustööde ettevalmistused, et novembriks püsti panna kaupluse uus, kahekorruseline osa.
Juba sel nädalal algasid Paide Maksimarketi juures ehitustööde ettevalmistused, et novembriks püsti panna kaupluse uus, kahekorruseline osa. Foto: Andrus Eesmaa

Pärast kaht aastat hoolikat plaanimist hakatakse juba järgmisel nädalal Paide Maksimarketile juurde ehitama kahekorruselist osa.

Järva tarbijate ühistu juhatuse esimees Tõnu Uibopuu selgitas, et laiendus hakkab paiknema Pärnu–Rakvere maantee pool praeguse parkimisplatsi alal ning 1500ruutmeetrise juurdeehitise teisele korrusele tulevad rendipinnad ja Maksimarketi kohvik.

Uibopuu tunnistas, et tiheda ostlemisega päevadel võib esialgu parkimiskohti nappida, kuid hiljem tehakse autodele kohti juurde Ristiku majade poolses osas. Juurdeehitis peaks valmima novembris Maksimarketi sünnipäevaks.

Uibopuu sõnas, et ehitusvajadus on ilmselge, sest Maksimarket on väikseks jäänud. «Seal on ebamugav liigelda, kitsas on,» lisas ta. «Samuti on Maksimarketil soov laiendada tootesortimenti ja ka selleks on uut ruumi vaja.»

Uibopuu väitis, et juurdeehitis pole seotud Selveri ja Maxima Paidesse tulekuga. «Kui meid konkurendid hirmutaksid, siis me kaubandusega ei tegeleks,» sõnas ta.

Uibopuu ütlust mööda pole näiteks Maxima Maksimarketi müüginumbritele suurt mõju avaldanud. «Lihtsalt üleüldine ostusuurus on langenud,» lisas ta.

Uibopuu selgitas, et Maksimarketi juurdeehitis oli kavas juba kaks aastat tagasi, kuid ehitustööde algus jäi venima Maanteeameti loa tõttu. «Lõpuks ei saanud meiegi aru, mis neid häiris,» märkis ta.

Maanteeameti projektijuht Taivo Nõlvand sõnas, et suurema ümberehituse puhul seadis amet tõepoolest tingimusi, kuid väiksemaga oli kohe päri.

Nõlvand lisas, et tegelikult polnud venimise põhjus neis, vaid selles, et Maksimarket soovis laieneda riigimaale.

Tõnu Uibopuu väitis, et mingit suuremat ja väiksemat projekti polnud, kogu aeg on olnud üks ja sama projekt. Samas lisas Uibopuu, et tegelikult võtavadki kooskõlastused kaua aega ja sellest tuleb lihtsalt aru saada.

Ehituste alguse venimise tõttu on veel kindlaks tegemata ka ettevõtjad, kes teise korruse boksides tegutsema asuvad. Uibopuu ütles, et kaks aastat tagasi jõudis ühistu küll mõnega kokkuleppele, kuid nüüd on lepped läbi ja alanud on uued läbirääkimised.

Maksimarketi juhataja Tiiu Luntsi ütlust mööda on töötajad juurdeehitist ammu oodanud. «Ehitis loob lisaks paremale väljapanekule ka paremad töötingimused,» sõnas ta.

Lunts märkis, et ehitustööde ajal võib ette tulla päevi, mil kauplemine on häiritud, kuid sellest annab pood meedia vahendusel teada.

Uusi töötajaid võtab ühistu Maksimarketisse juurde Luntsi teada vähe, sest kassasid lisandub vaid üks ja uus pind kulub pigem sellele, et pakkuda korrektsemat väljapanekut.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles