Paides tuleb Jamaica-päev noortelt noortele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tuleval neljapäeval pühendutakse Paide tehisjärve ääres noortele. Kätte jõuab üheteistkümnes Järvamaa noortepäev, mis seekord on Hawaii stiilis.

Kui varem oli noortepäevade eestvedaja olnud Kesk-Eesti noortekeskus, siis seekord haarasid noored ohjad enda kätte ja lubavad 10. juulil teha koos Paide avatud noortekeskusega täiesti uudse maiguga päeva.

Noorsootöötajad kohtuvad Paide raekojas, laste rõõmuks on kohal atraktsioonid eesotsas veeremismäega. Kavas on spordivõistlusi juba tuntud aladel, nagu rannajalgpall ja korvpall.

Rammu saab katsuda seni Paides veel nägemata aladel, need on Brasiilia võitluskunstid ja pumpbaike ehk eesti keeli vesikirp, millega vee peal edasi liikuda. Kelle võitlusvaim on üürike, võib päeva jätkata latiinotöötoas. Kogu päeva õhustik on Hawaii stiilis.

Õhtu kulgeb rahulikumas meeleolus. Maha peetakse romantiline õhtupiknik suviste- ja lõunamaiste rütmide saatel. Päeva tuleb lõpetama kuum Lõunamaa meestetrio Makossa.

Makossa teeb ideaalset tantsumuusikat, mis erineb seni Paidet külastanud artistide muusikast. Trio liikmed on nigeerlane Peter Fondeh, Rio de Janeirost Eestisse kolinud Jei Virunurm ja James Werts Los Angelesest. Nende pakutavad rütmid on pärit Jamaikalt, Aafrikast ja Brasiiliast.

Korraldusmeeskonda kuuluv Robert Rool ütles, et eriti uhked on nad uudsete atraktsioonide üle, mida Paides pole veel proovida saanud. Kõigele lisaks tunneb ta heameelt selle üle, et kell 20 algavat õhtust lõunamaapidu saavad huvilised nautida tasuta.

Noortepäeva korraldusega näeb vaeva ka Birgit Rohtjärv, kes soovitas järvalastel kindlasti kohale tulla, sest noortepäev on korraldatud suure tahtmisega noortelt noortele. «Igal noorel on võimalus leida endale sobiv viis päeva veeta,» kinnitas ta. «Eriti uhked oleme selle üle, et päev kulgeb lõunamaises stiilis ja Paide tehisjärve ääres, Jamaica rütmide bänd on sportlikule päevale lõõgastav lõpp.»

NOORTEPÄEVAD

Noortepäevade tava sai alguse 1998. aastal Järvamaa päevade noorteüritusena.

Alates 1999. aastast on ettevõtmine Paide-keskne ja alates 2003. aastast haarab jälle kogu Järvamaa noori.

Noortepäevad algavad järgmisel neljapäeval kl 12 Paide tehisjärve ääres.

Õhtune pidu algab kl 20.

Atraktsioonidele päevapilet maksab 50 krooni, allameetrimeestele 30 krooni.

Noortepäev on plaanitud ühele ajale sel kolmapäeval alanud paepäevadega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles