Albu vald panustab mudilastesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varsti kaheaastaseks saav James Aali on üks neist, kes saab hakata sõimerühmas käima. Jamesi ema Anu ütles, et muidu oleks poiss pidanud kolm aastat kodus ootama.
Varsti kaheaastaseks saav James Aali on üks neist, kes saab hakata sõimerühmas käima. Jamesi ema Anu ütles, et muidu oleks poiss pidanud kolm aastat kodus ootama. Foto: Kristo Kivisoo

VIDEO:Kui muidu on tüüpiline, et postkontoreid ja väikekoole suletakse, siis Albu vallas Ahulas on asjalood teisiti. Eile avati seal lasteaed-algkooli juurdeehitus sõimerühmaga ja postkontor.

Ahula lasteaed-algkooli juurdeehituse ja Ahula postkontori avamisel käis ka haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas, kes tõdes, et Järvamaale tulla on tihti põhjust. «Teie kandi rahvas on jälle hakkama saanud suure asjaga, soovin, et teile jätkuks lapsi,» lausus ta.

Ahula lasteaed-algkooli juhataja Marika Tamtik ütles, et juurdeehituse mõttest oli kuulda juba paar aastat tagasi, kuid tollal arvas ta, et vallavanem Kalju Kertsmik teeb lihtsalt nalja. Kui eelmisel aastal Kertsmik uuesti teema tõstatas, oli nali juba tõsisemaks läinud.

Tamtiku ütlust mööda on Ahulas toimuv justnagu müstika. «Nüüd on nali juba nii tõsine, et homsest saab sõimerühm, kuhu kuuluvad kahe- ja kolmeaastased lapsed, alustada,» nentis ta.

Sõimerühma on tulemas 13 last. Kui rühma poleks, pidanuks paljud noored pered mujale kolima.

Vallavanem Kalju Kertsmik ütles, et valla eesmärk on olnud juba ammusest ajast inimeste elukvaliteeti parandada. Eelmisel aastal olevat valda elama asunud 10 noort perekonda 14 lapsega. «Kuna nad siia tulid, on meie ülesanne hoolitseda selle eest, et infrastruktuur oleks hea,» selgitas ta.

Raha juurdeehituseks tuli täielikult valla eelarvest, 15 aasta peale võeti laenu 6,5 miljonit krooni. «See oli keeruline, kuid loodan, et tulevikku tehtud investeering tasub end ära,» ütles Kertsmik.

Aravete lasteaia Mesimumm juhtaja Ülle Ojamäe ütles, et Järvamaa lasteaedades on praegu puudu 203 kohta, kuid ta loodab, et olud paranevad, sest lisaks Ahula lasteaed-algkoolile avatakse üsna pea ka Aravete lasteaia sõimerühm ning rahasüsti on saamas mitmed teisedki maakonna lasteaiad.

Lisaks sõimerühmale asub juurdeehituses suur saal aktusteks ja muusikatundideks, pealekauba veel postkontorgi.

Kui mujal maakohtades kiputakse postkontoreid sulgema, siis Ahula postkontorit hoiab Eesti Post meeleldi avatuna. Vallavanema Kalju Kertsmiku ütlust mööda ei pidanud ta postkontori eest võitlema, sest nähti, et sel on jätkusuutlikkust.

Kümmekond aastat postkontoris tööd teinud Eilike Salmu tõdes, et uues hoones on hea olla. «Kuigi ka eelmises olid normaalsed tingimused, on see ikkagi parem ja kliendisõbralikum,» märkis ta. Eelmine kontor asus teisel korrusel, sellele aga pääseb ligi ratastooligagi.

VAATA VIDEOT

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles