Juhtkiri: Võtke eeskuju tublidest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Aasta lõpp on aeg, kus tehakse kokkuvõtteid möödunust ja seetõttu ka tunnustatakse tublimaid.

Tänases ja eelmiseski Järva Teatajas on päris mitu lugu, kus tõstetakse esile tublisid inimesi ja külasidki.

Kõige suurema tunnustuse osaliseks sai Päinurme küla noormees Ründo Mülts, keda pärjati tiitliga Hea Eeskuju 2008.

Et Mültsi loodud muuseum on tõepoolest huvitav, andis kinnitust ka meie president Toomas Hendrik Ilves, kes suvel Päinurmes käies lubas noorele muuseumipidajale, et ta tuleb kindlasti sinna tagasi ja siis varub museaalide uudistamiseks rohkem aega. Arvestades, et president peab maakonnavisiitide ajal kümneid, kui mitte sadu muuseume külastama, siis on seegi päris suur tunnustus.

Toimetuse arvates sobib Mültsile see nimetus ideaalselt, sest temast on eeskuju võtta paljudel noortel. Mitte, et iga koolipoiss peaks muuseumi tegema, vaid pigem leidma selle oma ala, millega pühendunult tegelda.

Eeskuju on nakkav, öeldakse. Nakkus on teadupärast üks paha asi ja seepärast on selgi lausel halb mekk man. Elus annab aga kõike muuta ja nii võiksidki noored eeskuju võtta just oma tublidest kaaslastest, mitte neist, kes pahede kütkeis. Ehk just hea eeskuju võiks teisi nakatada.

Kindlasti on Ründo suguseid noormehi veel väga palju ja kusagil äärekülas elades võivad nad kahjuks märkamatuks jääda. Seetõttu ei tohi alahinnata ka nende vallaametnike või õpetajate tööd, mida nad õpilasi konkurssidele esitades teevad.

Kui noortel sportlastel, lauljatel ja näitlejatel on suhteliselt lihtne oma töö ja andega silma paista, siis teadusest huvitatud noored (kes saavad kaaslastelt endale pigem külge nohiku tiitli) jäävad enamasti tagaplaanile ja seda igati tänamatult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles