Riigikogulane Jaan Kundla kipub parteide rahakoti kallale

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaan Kundla
Jaan Kundla Foto: jt.ee

UUS: Riigikogu ainus parteitu saadik Jaan Kundla tegi riigikogu rahanduskomisjonile ettepaneku muuta 2009. aasta riigieelarve seaduseelnõud, vähendades erakondadele mõeldud raha 90 miljonilt kroonilt 45 miljonile kroonile.

Muudatusettepaneku põhjenduses teatab Kundla, et 2009. a riigieelarve seaduse eelnõu kohaselt eraldatakse järgmisel aastal 90 miljonit krooni erakondadele, nagu seda tehti käesolevalgi aastal.


See on praeguses majandusraskuste tingimustes suur summa. Eelarve eelnõu seletuskirja põhjal eraldatakse toetust erakondade rahastamiseks riigieelarvest vastavalt erakonnaseadusele. Kundla märgib, et erakonnaseadus ei näe ette konkreetse summa ehk 90 miljoni krooni eraldamist.


«Suur osa riigieelarvest laekuvast summast kulutatakse erakondade poolt valimiskampaaniatele, mis on ebaotstarbekas kulu riigi kui terviku seisukohalt,» kirjutab ta. «Põhjendamatult suur summa võimaldab majasuuruste reklaamplakatite eksponeerimist ning ei sunni erakondi tehtavaid kulutusi põhjalikult vaagima.»


Seetõttu tegi Kundla rahanduskomisjonile ettepaneku algatada eelarve muudatusettepanek erakondadele eraldatava summa vähendamiseks poole jagu ehk 45 miljoni kroonini.


Eelarve kulude vähendamine 45 miljoni krooni jagu oleks Kundla hinnangul tõhus samm eelarve tasakaalu viimisel. «Sellise muudatusettepaneku tegemine on komisjonide pädevuses», lisas Kundla. (JT)


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles