Jahimees lasi maha koeri söönud hundi

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Jahimehel õnnestus maha lasta üks hundikarja liige, kes on viimase kuuga Albu külas ja selle lähiümbruses maha murdnud ja ära söönud kuus koera.

Kõrvemaa jahtkonna esimees Vello Noorveli ütles, et jahimees tabas Albu küla ligidalt noore isahundi. Võsavillem jäi püssitoru ette kohas, kus ta jälgede järgi otsustades oli käinud korduvalt.

Et hundid on sealkandis nii palju pahandust teinud, said jahimehed kaks küttimisluba ja Noorveli loodab, et tabada õnnestub veel üks võsavillem.

Hundijahihooaeg algab 1. novembril. Noorveli meelest võiks Kõrvemaa jahtkonnale tulla seekord koguni kümme luba, sest kätte tuleks saada kogu koeri murdev hundikari. «Kutsikad on õpetatud juba koeri murdma ja ega nad seda kommet enam jäta,» põhjendas ta.

Noorveli teada on hundid suve lõpus Albu külas maha murdnud neli koera ja Vooseli külas veel kaks.

Noorveli on soovitanud inimestel koerad ööseks luku taha panna, et hundid neid kätte ei saaks. Sama kehtib ka kariloomade kohta. Tema andmeil peaks Kõrvemaal liikvel olema kaks hundikarja.

Huntide arvukusest ja nende julgusest on Järva Teatajas viimasel ajal rohkemgi juttu olnud. Kaks nädalat tagasi nägi Koeru vallas Nahkanuia külas elav Marko Mänd oma aia taga ringi luusimas koguni kolme hunti.

See juhtus hommikul kella kaheksa paiku ja pildistav inimene ei pannudki hunte metsa põgenema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles