Katastroofi kohtuprotsess võidakse lõpetada

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parvlaeva Estonia vöörivisiiri väljatõstmine merest 19. novembril 1994..
Parvlaeva Estonia vöörivisiiri väljatõstmine merest 19. novembril 1994.. Foto: AFP / Scanpix.

Parvlaeva Estonia kohtuprotsess on kestnud ligi 17 aastat, kuid see võidakse Pariisi kohtus lõpetada, kui 19. aastat tagasi toimunud katastroofis hukkunute lähedased ja ellujäänud vajalikke dokumente ei saada.

Parvlaeva huku eest vastutajate kohtuprotsess on kestnud 17 aastat, kuid süütõendite ära kuulamiseni pole veel jõutud. Nüüd ähvardab ka oht, et protsess võidakse lõppenuks kuulutada. Selle vältimiseks paluvad advokaadid Pariisis Schmill ja Lombrez Estonia Protsessi Ühingu veebilehel oleva teate kohaselt protsessis osalejatel kiiremas korras ”as a matter of extreme urgency” saata neile kaks dokumenti: 1. Koopia Teie isikuttõendavast dokumendist ja 2. Väljavõtte rahvastikuregistrist, mis tõendab Teie perekonnasidet hukkunuga.

Ühingu Eestipoolne kontaktisik Helje Kaskel vahendab, et kui lähedaste vahel oli mingi muu suhe, või olete üks väheseid katastroofist pääsenuid, tuleb ka seda dokumenteerida ja soovitavalt inglise keeles. Dokumentidega on tõesti kiire, sest need tuleb saata juba teisipäevaks 1. oktoobriks, kuid hiljemalt üks nädal enne 14. oktoobrit 2013 nii e-posti kui kirja teel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles