Eakate festivalil jagub tunnustust ka järvalastele

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide eakad uudistasid pealinna.
Paide eakad uudistasid pealinna. Foto: Erakogu

Teisipäeval 1. oktoobril Tallinnas toimuval eakate festivalil antakse üle ka konkursi „Aastad täis sära ja väärikust“ auhinnad. Järvamaa inimesed pälvisid tunnustust Põlvkondade vahelise sidususe ja spordi kategoorias.

Kategooriaa "Põlvkondadevaheline side" pälvis preemia Paide eakate klubi „Hämarik“ juht Eha Vessmann. Põhjenduse kohaselt on Eha Vessmann juhtinud Paide linna eakate klubi „ Hämarik“ juba alates 2007. aastast, seejuures ilma töötasuta. Tunnustust väärivaks peetase tema initsiatiivil lahendatud klubi rahastamise küsimused ning projektikirjutamise oskust, mistõttu on saadud  raha nii rahvariiete ostmiseks, trükiste väljaandmiseks kui ka ürituste korraldamiseks.

Kahe põlvkonna ühendamisel näevad esitajad Eha Vessmanni suurt rolli lühikese ajaga tööka klubi korraldustoimkonna loomisel. Koos küpsetatakse laatadel pannkooke, ka Paide Kultuurikeskuse lastehommikutel on klubi eakad alati pannkookidega kohal. Lastekaitsepäevadel 2011-2013 küpsetati Paide Vallimäel lastele ja nende vanematele üle 800 pannkoogi, lisaks veel mulgipuder ning küpsetised. Kohal oldi ka esimesel Arvamusfestivalil, kus nende küpsetised said ülevoolavate kiidusõnade osaliseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles