Kes väärib Järvamaal suurimat tunnustust?

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa Vapimärk
Järvamaa Vapimärk Foto: AFP / Scanpix

Järvamaa Vapimärgi nõukogu ootab 8. veebruariks taotlusi autasustamiseks maakonna kõrgeima autasuga. Järva maavanem ja Järvamaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees annavad autasud kätte 23. veebruaril Paide kultuurikeskuses kontsertaktusel.

Vastavalt Järvamaa Vapimärgi statuudile võivad taotlusi märgi andmiseks esitada valla- ja linnavalitsused ning volikogud, Järvamaal tegutsevad juriidilised ja üksikisikud, erakonnad, liidud, seltsid, ühingud, klubid. Järva maavanema nõunik Ants Leppoja teatas, et vapimärgi nõukogu vaatab taotlused läbi ja otsustab, keda kandidaatidest autasustada.

Kaheksaliikmelise nõukogu moodustab maavanem, selles on neli maavalitsuse ja neli omavalitsuste liidu esindajat.
Järvamaa Vapimärk on maakonna kõrgeim autasu, mida antakse välja alates 1998. aastast. Autasu annavad Järva maavanem ja Järvamaa omavalitsuste liit Järvamaa elanikele, erandina ka Eesti ja välisriikide kodanikele, kellel on eriti silmapaistvaid isiklikke teeneid Järva maakonna ees.

Märk antakse kavaleridele kätte kord aastas Eesti Vabariigi aastapäevaks. Järvamaa Vapimärgi kavaleride nimed kantakse auraamatusse.
Taotluse vormi ja täiendavat teavet Järvamaa Vapimärgi kohta leiab Järvamaa infoportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles