Politseinikud said alaealised kotivargad kätte

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Andres Teiss / Postimees

Lääne politseiprefektuuri politseinikud tegid kindlaks kolm noormeest, kes varastasid jaanuari algul Paides eakalt naisterahvalt käekoti.

5. jaanuaril kella 14.48 ajal haaras Paides Kure tänavas üks noormeestest kannatanu käimisraami korvist käekoti ja jooksis minema. Kotis olid toiduained ning rahakott dokumentide ja 9500 krooniga.
Kriminaalmenetluse käigus selgus, et varguse panid toime 14-, 16- ja 17aastane noormees. Nad valisid kannatanu välja panga juures ja jälitasid teda, kuni jõudsid «kotijooksuks» sobivasse kohta.
Noormeestele on esitatud kahtlustus varguses, mille on toime pandud grupp ja avalikult, kuid vägivalda kasutamata. Juhtumi asjaolude selgitamiseks on Lääne ringkonnaprokuratuur alustanud kriminaalmenetlust.
Politsei hinnangul on tegemist oli kahetsusväärse juhtumiga, seetõttu paluvad korrakaitsjad inimestel üle vaadata oma senised rahakasutuse harjumused ja jälgida, kas need on turvalised.
Sularaha kasutades tuleks vältida suuremate summade kaasaskandmist. Kui see vajadus siiski tekib, paluda kedagi lähedastest või pereliikmetest kaasa.
Pimedal ajal tuleks võimalusel vältida vähese valgustusega või pimedaid tänavaid, samuti harva liiklusega piirkondi.
Maksete soorituseks pakuvad pangad teenusena võimalust iga kuu võimalust teha ülekanded otsekorraldusega või internetipanka kasutades.
Pangaoperatsioonide tegemisel tulevad pankade klienditeenindajad vajadusel appi. Kes veel kasutab oma kuumaksete eest tasumiseks sularaha, soovitab politsei turvalisuse huvides nimetatud võimalustega tutvuda ja sobivad lepingud sõlmida.
Paide politseijaoskonna juht Tõnu Kivis tunnistas, et eelmise nädala juhtum kutsub ettevaatlikkusele meid kõiki. «Oma vara kaitsel saab inimene ise väga palju ära teha ja liigne ettevaatlikkus ei ole kunagi kurjast,» ütles ta. «Vältige ja ennetage olukordi, kus teie turvalisus ja vara on ohus.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles