Ille Lepasepp: Tuleb intensiivne ja teguderohke aasta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

«Võtke sõbrad pühapäeval kokku ja tähistage!» soovitab Jäneda teadjanaine Ille Lepasepp, kui pärime, mida algavalt tiigriaastalt oodata. «Tuleb intensiivne ja  teguderohke aasta! Olen kindel, et kõik läheb paremuse poole.»


Praegu jälgib Ille aknast, kuidas valgus ja varjud mängivad ning mida teevad tihasepoisid – neid on aias elamas ja Ille pere toidul nelja liiki. Suvel pole vastutasuks mingit umbrohu- ega putukatõrjet tarvis teha.

Meie riigis kõige tähtsamaks hindab Ille põllumajandust. «Kõige tähtsam on endale süüa toota. Kui jätame selle unarusse, siis keemiarünnakule, mille võõra toiduga sisse ostame, ei pea keegi vastu. Kui palju on allergiat ja vähki!» selgitab ta.
Ille käib poes, prillid peas, või võtab rahakoti vahelt luubi, et ülipisikeses kirjas tootesiltidelt uurida, ega kaup ole säilivusaega ületanud ja millest see koosneb. «Et poodi minna, peab aega varuma, ma pean teadma, mida ostan. Olge nõudlikud ja valivad. Ostke korraga vähem, et toit värskelt ära süüa. Tarbige vähem ja teie organism võidab,» soovitab ta.

Ille toob näiteks laste lemmikud friikartulid, mille pakendilt võib lugeda säilivusajaks paar aastat. «Tehke neid kodus ise, koorige, lõigake kangid ja pistke ilma rasvata 180kraadisesse ahju. Varsti on pehmed, siis lisage veidi soola, lõpuks võite peale raputada singiribasid või juustu, serveerige lastele näiteks pruunist kohvifiltrist. Priima söök!» teab ta öelda.
Ille tarkus on, et kunagi ei tohi kõhtu täis süüa ja iga söögikorra alla tasub juua klaas toasooja vett. «Istud rahulikult ja jood lonkshaaval. Süüa soovitan väikese taldriku pealt – toitu tundub siis nagu rohkem olevat,» selgitab  ta. Need nipid aitavat  kaalu langetada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles