Vabariigi aastapäev toob ürituste tulva

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katri Karing

Nii nagu juba traditsiooniks on saanud, toimub ka sel aastal vabariigi aastapäeva varahommikul Paide keskväljakul pidulik lipuheiskamistseremoonia.


Hommikul kell 7.30 algaval tseremoonial tervitab linnakodanikke linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa ning keskväljaku lipuväljakul heiskavad sinimustvalge noorkotkaste ning kodutütarde esindajad. Samas pakutase kõigile ka kuuma teed.

Kell 7.45 jätkub hommik palvusega Paide kirikus ning pärgade asetamisega vabadussõjas langenute auks kirikus asuva mälestusmärgi juures. Kirikus laulavad Paide meeskoori, segakoori «Voog» ning Püha Risti koguduse segaansambli lauljad ning kõneleb kirikuõpetaja Algur Kaerma.

Eesti Vabariigi 92. aastapäevale pühendatud pidulik kontsertaktus toimub sel aastal aga 21. veebruaril Paide kultuurikeskuses. Linnapea Kersti Sarapuu peab aastapäevakõne ning annab üle tänavused sihtkapitali «Andekas Laps» stipendiumid, samuti antakse üle linna 2009. aasta haridus-, kultuuri- ja spordipreemiad ning linna parima sportlase preemia.

Kontsertaktuse muusikaliste vahepalade eest kannavad hoolt omaloominguliste laulude konkursi «Südamelaul 2010» parimad noored laululoojad ja lauljad ning ansambel «Chillinin». Pidulik kontsertaktus algab Paide kultuurikeskuses 21. veebruaril kell 18. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles