Väike nõid alustab Paides ringreisi

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muusikaline suurlavastus "Väike Nõid".
Muusikaline suurlavastus "Väike Nõid". Foto: AFP / Scanpix

Sellel sügisel sõidab mööda Eestimaa suuremaid lavasid NUKU teater muusikalise koguperelavastusega «Väike nõid», alustades ringreisi Paidest 10. oktoobril.

Kirjandustoimetaja Kati Kuusemets lausus, et Paides toimub etenduse niiöelda taasesietendus, sest tegemist on 2010. aastal valminud ja suure publikumenuga mängitud lavastuse taastatud versiooniga. Tookord mängiti lavastust Nukuteatri suures saalis ainult jõuluperioodil, seekord aga sõidab vaatemäng Eesti eri piirkondade inimestele koju kätte. Ringreisi esimesed kaks etendust otsustati anda just Eestimaa südames Paides ja need toimivad 10. oktoobril kell 14 ja 18 Paide kultuurikeskuses.

Kuusemets sõnas, et Otfried Preussleri raamatul põhinev lavalugu «Väike nõid» on südamlik lugu nõiatüdrukust, kes ihkab üle kõige saada heaks nõiaks, sest siis võib ta koos teiste nõidadega volbriööl ümber nõiatule tantsida. «Koos truu sõbra kaaren Abraksasega lappab ta iga päev mitu tundi nõiaraamatut, tuupides loitse ja korrates nõiasõnu,» ütles ta. «Läbi katsumuste ja mõnikord päris valusate õppetundide otsib väike nõid iseennast, leides lõpuks oma tee tõelistes heategudes.»

Lavastuses mängib peaaegu kogu Nukuteatri trupp, nimiosas on noor näitleja Katri Pekri, vares Abraksast mängib Taavi Tõnisson, ülemnõida Riho Rosberg ning tädi Rumpumpelit Anti Kobin. Lavastus on sobilik vaatamiseks kõigile alates viiendast eluaastast. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles