Türil käib 24 tunni ujumisvõistlus

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eile õhtul anti Türi ujulas avavile traditsioonilisele 24 tunni ujumisele. Maratonujumine lõpeb täna kell 19.32, mil saabub kevad.


Avatseremoonial esines Türi poistekoor ning näha sai värvikirevat kujundujujate etteastet Merle Vantsi juhendamisel. Türi vallavolikogu esimehe Toomas Marrandi kõrval ütles ujujatele oma tervitussõnad ka Eesti ujumisliidu president Evelyn Sepp.

Kuigi algselt oli Sepa nimi ka ujujate nimekirjas siis vahetult enne võistlust saadud külmetus jättis ta siiski basseini äärde teistele kaasa elama. Evelyn Sepp ütles, et ujumisega on tal lähedane suhe. «Olen lõpetanud Tallinna spordikolledži, kus minu erialaks oligi ujumine,» selgitas ta. «Tegemist on igati tänuväärse üritusega. See on ju investeering tervisesse.»

Tänavu tähistatakse ujumisega lisaks kevade saabumisele ka Eesti ujumisliidu 100. aastapäeva.

Kevadpealinna ühe avaüritusena toimub Türil ujumine kevadesse juba kuuendat aastat. Tänavu võtavad maratonujumises mõõtu Eesti tippujujad, veteranid ja Türi-Paide ujulate sõpruskonnad. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles