Jaanus Marrandist võib saada sotside esinumber

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Marrandi
Jaanus Marrandi Foto: Postimees/Scanpix
Postimees

kirjutab, et kuigi Rahvaliit otsustas läinud aastal uhkelt iseseisva erakonnana jätkata, käivad nii rahvaliitlaste kui ka sotside tagatubades arutelud, kuidas 2011. aasta märtsivalimistel mõlemale parteile võimalikult kasulik tulemus saada.

Praegu on vähemalt sotsid jõudnud mõtetega nii kaugele, et näevad kunagist põllumajandusministrit Jaanus Marrandit partei esinumbrina Järva- ja Viljandimaal.

Sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretär Kalvi Kõva märkis, et valimistöö käib ja nimekirju läbi mõeldes vaadatakse ühele ja teisele poole. «Vaatame Rahvaliidu seast neid, kes on läbi aja sotsiaaldemokraatlikult mõelnud ning otsivad valimistel oma kohta,» selgitas ta. «Lisaks vaatame hoolsalt ka nende tegusate inimeste poole, kes pole seni veel erakondlikku otsust teinud.»
Rahvaliidu aseesimees Kajar Lember tunnistas, et sotsidega koostöö suhtes pole otsust langenud, kuid kindlasti kerkib teema üles juhatuse 5. aprillil kogunemisel, kus valimised on teemaks. «Meie seas on neid, kes leiavad, et koostöö sotsidega oleks igati mõistlik, aga on ka neid, kes leiavad, et sel mõttel ei ole jumet,» lausus ta.

Rahvaliitu kuuluv Jaanus Marrandi kinnitas Järva Teatajale, et tegemist on spekulatsiooniga. «See lihtsalt ei saa niimoodi olla, sest ma olen teise erakonna liige,» sõnas ta.
Marrandi kinnitas, et pole veel otsust langetanud, kas kandideerib riigikokku tagasi või mitte, mistõttu pole mõtet rääkida, mis erakonna nimekirjas ja millisel kohal ta seda teeb.

Marrandi ütles, et keskendub praegu sellele, et poliitika, mida on ajanud nii Rahvaliit kui ka sotsiaaldemokraadid, tugevneks, mitte ei nõrgeneks. «Villu Reiljani maine kätte ära mädaneda pole mõtet,» lausas ta.
Marrandi on kahe erakonna ühinemise suhtes optimistlik ja usub, et suveks on neis asjus asi klaar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles