Riik rajab Türile hoolekandeküla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Türi vallavalitsus algatas detailplaneeringu koostamise Türi linnas Roopa ja Staadioni tänava piirkonda eesmärgiga rajada sinna peremudelil põhinev erihoolekandeteenust osutav sotsiaalhoolekandeküla.

AS Hoolekandeteenused kinnisvara juht Kert Kaljula selgitas, et aktsiaselts korraldab ümber viis riigile kuuluvat erihoolekandeasutust ja selle käigus rajatakse ka Türile erihoolekande hooldekodu, mis on olemuselt peremajadest koosnev küla.

Kaljula ütles, et kavas on ehitada kuus maja, kuhu igasse saab elama asuda kuni kümme erivajadusega inimest. «Lisaks ehitatakse külla tegelusmaja, kuhu tulevad huvitegevusruumid, administratiivpind, väike saunakompleks ja veel üht-teist,» lausus ta.

Kaljula ütles, et erihooldekodude ümberkorralduse projekt on mõeldud selleks, et inimesed saaksid hoolekandeteenuse kätte võimalikult kodu lähedalt või vähemalt kodumaakonnast. «Et nad ei peaks minema kuskile teise Eesti otsa, mistõttu võivad teinekord lähedastega kontaktid hõredaks jääda,» põhjendas ta.

Et tegemist on ümberkorraldusega, siis päris alguses lähevad uude külla elama praegu mujal riigi hoolekandeasutustes elavad inimesed. «Kuid sellegipoolest eelistatakse nii palju kui võimalik Järvamaa inimesi ja ka edaspidi on see eelkõige mõeldud kohalikele inimestele,» täpsustas Kaljula.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles