Järvamaa paistab silma pankrottide poolest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Krediidiinfo pankrottide uuringu kohaselt kuulutati mullu välja 1055 äriühingu maksejõuetus, mis on viimase kümne aasta kõrgeim tase Eestis. Mullu olid suurima pankrotistumise määraga piirkonnad Eestis Järva- ja Hiiumaa. Järgnevad Lääne- ja Ida-Virumaa, mis on aastaid olnud kõrgeima pankrotistumise tasemega piirkonnad.

Krediidiinfo uuringu kohaselt kasvas pankrottide arv 2008. aastaga võrreldes 632 ettevõtte võrra ehk 2,5 korda. Pankrotistus iga 133. ettevõte ehk 0,75 protsenti kõigist Eesti ettevõtetest.
Krediidiinfo analüütikute hinnangul kasvutrend jätkub ka sel aastal, kuid kindlasti palju aeglasemas tempos.

Tegevusaladest oli suurima pankrotiohuga ehitussektor, kus pankrotistus iga 55. ettevõtte.  Võrreldes teiste Euroopa riikidega on Eesti pankrottide arvu vähesuse poolest 10 000 ettevõtte kohta 25 Euroopa riigi seas kaheksandal kohal. Samas on aga viimase aasta jooksul pankrottide arv kasvanud just Eestis kõige kiiremini, 150 protsendi võrra. (BNS)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles