Messist hoolimata ehitatakse vähe

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Viking Window sisseostujuht Martin Parro (keskel) tutvustab ehitajatele uute akende võimalusi.
AS Viking Window sisseostujuht Martin Parro (keskel) tutvustab ehitajatele uute akende võimalusi. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Eelmisel nädalal Tallinnas peetud XIV rahvusvahelisel ehitusmessil «Eesti ehitab 2010» osales üle paarisaja firma, kuid Järvamaalt vaid AS Viking Window ja Koma.

Viking Window, kelle põhitoodang on vaakum-sügavimmutatud puidust aknad ja välisuksed, püüdis peahalli sisenejate pilke kärtsroosa aknaraamiga.
Juhatuse esimees Toomas Agasild, päevasärgi krael oma firma logo, lausus, et tema kogemuse põhjal messi nimi igapäevaelus veel paika ei pea, sest Eestis ehitatakse väga vähe.

Viking Window toodangust 60 protsenti läheb välismaale ja 40 Eestisse. «Tegelikult on need protsendid 80/20, sest välja läheb meie aknaid ka majaehituskombinaatide kaudu, kes ehitavad siin majad valmis ja ekspordivad,» täpsustas Agasild.

AS Koma oli välja pannud Sloveenia firma TEM suures värvivalikus pistikute ja lülitite moodulsarja, mida keegi teine Eestis aktiivselt ei paku. Koma on tehase esindaja Eestis.

AS Koma juhatuse esimees Raivo Pink selgitas, et kogu süsteem on nagu väike lego üles ehitatud moodulitena, mis kõik on üksteisega asendatavad – muudatusi on vastavalt vajadusele lihtne teha. «Moodulsüsteem säästab ka ruumi. Kõik teavad, milline näeb välja telekatagune – hunnik juhtmeid. Moodulsüsteemi kasutamine korrastab ruumi,» lausus ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles