Abikomando lepingu allkirjastamine toppab

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästja.
Päästja. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Kuigi Kareda vald lootis Peetri abikomando tööle saada kevadeks, pole siiani lepingut allkirjastatud, sest Lääne-Eesti päästekeskus pole kokku leppinud abikomandode rahastuspõhimõtteid.

Lääne-Eesti päästekeskuse Järvamaa päästeosakonna juhataja Janar Kärner lausus, et riiklik abikomandode rahastamine on selge, kuid Lääne-Eesti päästekeskus veel arutab seda.

Kärner selgitas, et riik ei andnud raha abikomandode tarvis, mis asuvad riiklikele komandodele väga lähedal. «Et Lääne-Eesti päästekeskus on väga huvitatud, et meil kõik toimiks, plaanime ise raha ümber jagada,» lausus ta. «Seetõttu ei saagi praegu Peetri abikomandoga lepingut sõlmida, sest pole selge, millised on tingimused.»

Millal otsus tuleb, ei osanud Kärner öelda. «Üritan kätt pulsil hoida, kui põhimõtted on Pärnus selgeks vaieldud, siis tahaksime kohe lepingu sõlmida,» ütles ta.

Kareda vallavanem Triin Pobbol meelest on kahju, et abikomando pole saanud veel tööd alustada. «Kohalikud teavad, et kohalik tuletõrje on olemas, üks ja teine on küsinud, et kui ta teeb lõket ja see läheb suuremaks, kas poisid tulevad appi,» lausus ta. (JT)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles