Järva-Jaani soovib rannavalvesse kaasata vabatahtlikke

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa

Järva-Jaani vallavanem Arto Saar annab oma blogis teada, et 5. mail kell 18 on vallamajja oodatud inimesed, kes sooviksid osaleda vabatahtlikest koosneva rannavalve töös.

Saar lausus, et kuna vallavalitsuse eelarve on pingeline, samas on alevikus avalik ujumiskoht, kus võiks rannavalve olla, proovib vald tänavu murda mure vabatahtlike abil.

Saar sõnas, et tarvis on 15-20 inimest, kes oleksid valves kolmel suvekuul. «Kui iga inimene oleks kolm kuni viis päeva valves, siis olekski turvalisus tagatud,» ütles ta. Esimene vabatahtlik rannavalvur võiks järve ääres koha sisse võtta 1. juunil.

Saar lisas, et ka tema on valmis olema üks vabatahtlik.
Saare meelest vabatahtliku rannavalve loomine suuri rahakulutusi vallal tuua ei tohiks. Päästmiskoolituse viib läbi päästeamet, esmaabikoolitusega aitab Punase Rist. Vaja on veel osta esmaabikohver, kuid selle puhul loodab Saar, et appi tulevad ettevõtjad. «Võib-olla ettevõtjad toetavad rõivaste ostu, et vetelpääste oleks eristatav,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles