Kõik suudavad päevas poolteist eurot kokku hoida

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Paide täiskasvanute keskoolis on homme koolitus teemal, kuidas plaanida rahaasju nii, et seda jääks ka suuremateks ostudeks.

Rahatarkusi õpetatakse Paide täiskasvanute majas esimesel koolitusel käinud direktori Anneli Suitsu selgitusel juba teist korda. «Lektor pangaliidust rääkis kiirelt ja asjalikult tarkustest, kuidas raha kasutada nii, et seda jaguks. Ta tõi elulisi näiteid ja minu arust lahkusid isegi väikese pensioni üle kurtvad eakad poolteist tundi kestnud koolituselt säravate silmadega,» meenutas ta. «Meist ju igaüks suudab päevas poolteist eurot kokku hoida, see on vaid mõtteviisi küsimus.»

Türil samateemalisel koolitusel viibinud Kristina Gudinas tunnistas, et rahatarkust peaks nii asjalikus ja atraktiivses esituses kuulma kõik, mitte ainult eakad, keda Türi loengule kogunes üle 20. «Muutuks kasvõi tõdemus, et pangad on vaid laenuandjad. Tegelikult õpetavad nad ka, kuidas raha planeerida ja teenida,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles