Teater toob Paidesse armastuse ja igatsuse loo

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Teater

Rakvere Teater jätkab oma hooaega Paides reedel, 22. novembril kui siia jõuab üks värskeimaid lavastusi – Tom Kempinski lootuste romanss «Lahuselu».

Üks vana legend räägib, et kunagi lõikasid jumalad inimesed pooleks, nii et ühest tervikust sai kaks teineteisest lahutatud puudulikku poolt, kes oma teist külge igatsevad ja end selle ülesleidmisele pühendavad. Nii otsivad oma kadunud poolust ka «Lahuselu» tegelased – ameeriklannast näitlejanna Sarah ja inglasest näitekirjanik Joe, keda lisaks Atlandi ookeanile ja ajavahele lahutavad naise lihashaigus ning mehe avatud ruumide kartus. Õnneks on tänapäeval olemas telefonid ning kui südi näitlejanna New Yorgis numbri valib ja Londonisse helistab saabki alguse lootuste romanss.

«Lahuselu» lavastaja Kalju Komissarov, kes end enne esietendust paadunud romantikuks tunnistas, ütleb: «Õnnelikuks saamise ootus või lootus on elus väga oluliselt edasiviiv jõud. Tavaline lugu – inimesed tahavad õnnelikud olla, kuid kõige suuremaks takistuseks õnnelikuks hakkamisel on reeglina inimene ise. Igaüks meist on iseendast loonud mingisuguse pildi, aga see ei pruugi olla midagi muud kui üks komplekt eelarvamusi. Ja kui see komplekt saab kokku teise komplekti eelarvamustega, siis on vaja neid vastastikku maha kratsida. «Lahuselu» on veelkordne võimalus tulla teatrisse ja kahe tunni jooksul teiste inimeste elumudelit jälgides aru saada, et endal on kõik eeldused olla õnnelik ja armastatud.»
Tom Kempinski armastuse ja igatsuse loo «Lahuselu» toovad vaatajateni näitlejad Liisa Aibel ja Tarvo Sõmer.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles