Pärdi muusikat esitatakse järjest rohkem

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvo Pärt.
Arvo Pärt. Foto: Toomas Huik / Postimees

Suurbritannias tegutseva maailma suurima klassikalise muusika sündmuste andmebaasi Bachtrack ülevaate põhjal oli Arvo Pärt kolmandat aastat järjest enim esitatud elav helilooja maailmas.

Kokku oli Pärt 38. kohal. Esimest korda  esitati enim ehk 2512 kontserdil Wolfgang Amadeus Mozarti loomingut. Järgnesid senine esikohaomanik Ludwig van Beethoven, kelle loomingut esitati 2475 kontserdil, ja Johann Sebastian Bach.

Benjamin Britten, kelle 100. sünniaastapäeva möödunud aastal tähistati, tõusis 22. kohalt neljandaks, kirjutab BNS. Tähtpäev ehk 200. sünniaastapäev andis esitusi näiteks juurde ka Richard Wagnerile, kes tõusis 30. kohalt kümnendaks.

Elavatest heliloojatest järgnesid Arvo Pärdile 45. kohal James MacMillan ja 77. kohal John Williams, kes on kirjutanud muusika peaaegu kõigile Steven Spielbergi filmidele.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles