Kinnisvaraturul valitseb loidus

Silvi Lukjanov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Türilane Silja Holter on rahul eluga pangalaenu eest ostetud basseiniga majas, kus neljaliikmeline pere on elanud vähem kui kuu aega. «Pangalaenu maksame tagasi küll pensionieani, kuid elukvaliteet on seda väärt,» sõnab ta rahulolevalt naeratades.
Türilane Silja Holter on rahul eluga pangalaenu eest ostetud basseiniga majas, kus neljaliikmeline pere on elanud vähem kui kuu aega. «Pangalaenu maksame tagasi küll pensionieani, kuid elukvaliteet on seda väärt,» sõnab ta rahulolevalt naeratades. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Eelmisel aastal kinnisvaratehinguid teinud türilane Silja Holter ütles, et krundi müügitehinguga sai ta tüssata, kuid majaostu ja korteri üüritehinguga jäi vägagi rahule. Ka kinnisvaramaaklerid kinnitavad, et praegu tasub rohkem osta ja müüa vaid äärmisel vajadusel.

Türilane Silja Holter sõnas, et nii kinnisvaratehinguterikast aastat kui eelmine pole tal olnudki. «Sai nii müüa, osta kui ka üürile anda. Kui buumiajal ostetud majakrundi müügiga saime vastu pükse ja tuleb õnnelik olla, et ostja leidsime, siis majaostuga jäime rahule ja korteri üürile andmisel tõstsid pakkujad hinna kõrgemakski, kui oskasime algul tahta,» selgitas ta.

Krundimüügi rahast maksis Holter ära pangalaenu, kuid sissekolimisvalmis maja ostuks võttis uue, mida neljaliikmeline pere maksab tagasi Holteri hinnangul pensionieani. «Ega remonti vajava maja ost oleks odavam tulnud ja selle ostuks ei anna pank ka laenu,» põhjendas ta. «Nüüd elame heades tingimustes ja selle mugavuse eest maksamegi. Lapsed saavad ärgates kohe õue joosta, mees kaminas tuld teha ja saunas käia ning mina elada sama mugavalt kui korteris, aga koos võimalusega niidetud murul päevitada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles