Paide linnapea võtab militaarseikluseks puhkuse

Järva Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mulluse sügispatrulli võitnud Paide üksikkompanii võistkond kooseisus:Indrek Reismann, Heigo Laaneoks, Urmas Kõonurm ning Alo Aasma.
Mulluse sügispatrulli võitnud Paide üksikkompanii võistkond kooseisus:Indrek Reismann, Heigo Laaneoks, Urmas Kõonurm ning Alo Aasma. Foto: Erakogu

Et osaleda neljapäeva öösel Jõhvis algaval talvisel kaugluurepatrullide võistlusel «Utria dessant», viibib Paide linnapea Alo Aasma 17.-19. jaanuarini puhkusel.

Kaitseliidu Järva malevasse kuuluvale Aasmale pole see esimene kord ränkraske katsumus kaasa teha. Üldse on Järva malev seal esindatud kahe võistkonnaga.

Aasma meenutas, et möödunud kord olid nad võistkonnana neljandad, kuid siis jättis dessandile jälje hirmus pakane.  31 miinuskraadi jäätas ära kogu joogivee ning suure osa kaasavõetud söögipoolisest ning pitsitas ka meestest välja selle kõige viimase. "Tänavu paistab pakane küll pisut halastavat ning ilmselt alla 20 pügala ei lange," lausus Aasma. "Lihtne ei ole sellegipoolest, sest organism pole  veel pakasega harjunud ning lumeolude tõttu pole saanud meetritki suusatada, mis tähendab, et  paneme suusad esimest korda alla neljapäeva öösel ning võtame jalast peaaegu sada kilomeetrit hiljem."

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles