Kalamees püüdis hiiglasliku haugi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pille Alas

Laupäeva õhtul tõmbas Esna küla kalamees Alar Viidu Karinu karjäärist välja ühe suurima haugi, mis Järvamaal kunagi püütud on. Haug oli 1,1 meetrit pikk ja kaalus mõni gramm alla 11 kilo.

«Läksime õhtul laste ja koeraga särge püüdma, ühe õnge panin elussöödaga ka sisse, et äkki tuleb mõni suurem purikas,» meenutas Viidu. «Koer käis vees mürgeldamas, eks ta sellega meelitas haugi välja, kui õngi juba kokku panime, siis kaldast nelja meetri kaugusel keegi rabas.»  Et üks samasugune elukas oli Viidul paar aastat tagasi ühe õngekomplekti puruks tõmmanud, kasutas ta nüüd tamiili asemel nööri, mis kannatab välja kuni 24 kilogrammi.

Pilt, mil konksu otsa jäänud kala veepinnale ilmus, võttis Viidu sõnatuks. «Mõtlesin ainult, kas on korralikult konksu otsas või mitte, kas saame kätte või läheb minema,» ütles ta. «Üksi oleks ma tast ilma jäänud, sest sellisel kalal on tohutu jõud, aga äiapapa haaras haugil ümbert kinni ja aitas ta kaldale vedida.» Et haug kasvab aastas 800 grammi kuni kilo, on tegemist väärika kalaga. Vanusest hoolimata oli rekordhaug Viidu väitel väga maitsev. «Kerge kuiv marinaad ja grillile, väga hea,» lausus ta. «Pea on soolas, ootab kuivatamist, see läheb trofeena seinale.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles