Kui elektritööd ajavad aju kärssama

Birgit Itse
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide Esvika juhataja Aivar Teegelmann soovitab enne elektritöid teha põhjalikku eeltööd. Et elektriku ees mitte rumalasse olukorda jääda, võib nõu küsida kauplusest.
Paide Esvika juhataja Aivar Teegelmann soovitab enne elektritöid teha põhjalikku eeltööd. Et elektriku ees mitte rumalasse olukorda jääda, võib nõu küsida kauplusest. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Elektrikaupade valik ehituspoes võtab silme eest kirjuks. Faasid, pinge, amprid, vatid, voldid, rikkevool ja nendele mõistetele lisanduvad numbrid võivad ajus korraliku lühise tekitada.

Kui pole ka abivalmis teenindajat või sõbralikku elektrikut, kes võtab vaevaks küsimustele vastata ega piirdu märkustega «mitte juhe, vaid kaabel» ja «pirnid on toidupoes», võib maja elektrisüsteemide korrastus kaugemasse aega lükkuda või plaanitust omajagu kallimaks minna.

Paide Esvika juhataja Aivar Teegelmann nõustub, et nii nagu muus eluvaldkonnas, on ka elektrikutel omad koolkonnad. Mis ühele tundub õige ja korralik töö, selle laidab mõni teine maha või peab eluohtlikuks.

Kui endal teadmisi pole ja internetiotsing tundub kõike veel segasemaks ajavat, tasub seada sammud elektrikaupade poodi või ehituspoe elektriosakonda. Kasvõi selleks, et elektriku tausta uurida ja toodetega tutvuda.

Täismahus artiklit saab lugeda SIIT

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles