Talvepealinn ootab järvalasi öösel laulma

Merit Männi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Internet

31. jaanuaril on Otepääl Pühajärve laululaval Valgamaa II talveöölaulupidu, kuhu oodatakse koore kõikjalt Eestist. Laulupeo kavas on 17 tuntud talvelaulu.

Talveöölaulupeo korraldajate Margit Tali ja Merle Soonbergi selgitusel lähtusid nad  laulude valikul sellest, et valdav osa inimestest teab ja oskab neid kaasa laulda. "Üritus on mõeldud kõikidele muusikahuvilistele ja lihtne repertuaarivalik on väga oluline, et igapäevaselt laulmisega mittetegelevaid inimesi julgustada tulema ja laulurõõmust osa saama," sõnas Soonberg.  Tema andmetel pole ükski Järvamaa laulukollektiiv oma osalusest teada andnud, ent soovijad saavad seda lähipäevadel veel teha.

Eelmisel aastal esimest korda peetud talveöölaulupeol lustis üle tuhande inimese: osa võttis 18 koori ja ligi 400 lauljat ning rohkem kui pool tuhat pealtvaatajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles