Muusikakooli õpilane pälvis rahvusvahelises konkurentsis esikoha

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Erakogu

Türi muusikakooli õpilane Liisa-Maria Marrandi (õpetaja Anne Laimets) saavutas neljapäeval ja reedel toimunud IX Rudolf Tobiase nimelisel rahvusvahelisel klaveriõpilaste konkursil Hiiumaal esimese koha.
 

Muusikakooli direktor Silja Aavik andis teada, et konkurss toimus kolmes vanuserühmas ja Liisa-Maria esines kuni 12aastaste grupis, kus oli 24 osalejat. „Žürii üksmeelse otsuse põhjal anti talle tubli esinemise eest peapreemia ning esimese koha diplom,“ lausus ta.
Teine koht läks Brita-Liis Orustele Saue muusikakoolist ning kolmanda koha sai Xenia Fedorov Rügeni muusikakoolist Saksamaalt.
Rügeni 400 õpilasega muusikakool pakkus tugevat konkurentsi ka teistes vanuserühmades, saavutades teises grupis esimese koha ja kolmandas grupis teise koha. Kokku osales konkursil ligi 40 noort pianisti.

Esimese koha saavutanutel on võimalus tasuta osaleda juulis Hiiumaal toimuval rahvusvaheliselt tunnustatud pianistide meistriklassis festivali Homecoming raames (www.homecoming.ru).

Türi muusikakooli õpilast Liisa-Maria Marrandit saatis edu ka eelmisel aastal toimunud vabariiklikul konkursil Tallinnas, kus ta saavutas kolmanda koha ja talle omistati Tallinna muusikakeskkooli ja Eesti Muusika- ja Teatriakadeemia ühisprojekti “Tõrudest tammedeni” eripreemia, kui väljapaistvalt andekale ja lootustandvale noorele muusikule.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles