Investeeringuraha ajab kohalikud poliitikud tülli

Tiit Reinberg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mäo reisiterminali ehitus algab loodetavasti sügisel ning külmade ilmade tulekuga peaks bussiootajad sinna sooja pääsema.
Mäo reisiterminali ehitus algab loodetavasti sügisel ning külmade ilmade tulekuga peaks bussiootajad sinna sooja pääsema. Foto: arhiiv

Valitsus kinnitas Järvamaa investeeringutoetuste kava, mis jättis rahata Paide ühisgümnaasiumi, mistõttu lubas Paide linnapea Kersti Sarapuu kava vaidlustada.


Valitsus kinnitas üleeile ajavahemiku 2009–2012 kohalike omavalitsuste investeeringutoetuste (KOIT) kava Järvamaa projektid, mille alusel saavad raha Mäo reisiterminali ehitus, Järva-Jaani lasteaia Jaanilill juurdeehitis, Retla kooli arengukeskkonna parandamine ja õpilaskodu rajamine ning Imavere sotsiaalmaja ehitus.
Valitsus lisas ka kolm reservprojekti, mida on võimalik toetada juhul, kui eelnevatest objektidest raha üle jääb. Need on Koigi mõisa talli ümberehitus Koigi lasteaia Kalevipoeg ja Koigi põhikooli ruumideks,  Tarbja lasteaia-algkooli hoone ja Paide ühisgümnaasiumi ümberehitus.
Pressikonverentsil selgitas rahandusminister Jürgen Ligi, et valitsus jättis ühe olulise projekti Järvamaalt välja põhjusel, et Paide linn on ületanud võlakoormuse piiri. «See on neil 60 protsendi asemel 129, mis on kindlasti piisav põhjus, et neile mitte kohustusi juurde tekitada,» selgitas ta. «Tegemist ei ole karistusega.»
Paide linnapea Kersti Sarapuu kinnitas eile, et valitsuse otsusega rahul pole ja vaidlustab selle. Sarapuu selgitas, et Järvamaa omavalitsuste liit paigutas KOIT-kava kooskõlastades Paide ühisgümnaasiumi eelistusjärjekorda rahastatavate objektide sekka.
Lisaks valitsusele pole Sarapuu rahul ka maavanem Tiina Orastega, kes tema meelest ei seisnud ühisgümnaasiumi  kui maakonna kõige olulisema ja suurema kooli rahastuse eest. «Maavanem peab võitlema oma maakonna regionaalse ja jätkusuutliku arengu eest,» ütles ta.
Jürgen Ligi juttu Paide enda lõhki laenamisest peab Sarapuu poliitiliseks ärategemiseks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles