Rõõm teeb jalad kergeks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaa ainuke A-kategooria segarühm Seltskond Vilistlased harjutavad tüdrukute tantsu.
Järvamaa ainuke A-kategooria segarühm Seltskond Vilistlased harjutavad tüdrukute tantsu. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Tänavune tantsupidu «Aja puudutus. Puudutuse aeg» on järjekorras XIX. Järvamaalt sõitsid peole nii need, kes on juba mitmel tantsupeol esinenud, kui ka need, kellel see on esimene pidu. Neljapäeval olid vihmased proovipäevad asendunud päikseliselt kuuma suvepäevaga. Järva Teataja külastas tantsijate ööbimiskohti Jakob Westholmi gümnaasiumis ja Tallinna kunstikoolis ning väisas tantsuhoos pidulisi Kalevi staadionil. Uurisime tantsijatelt, miks nad ikka ja jälle peole kipuvad ning kuidas treeningnädal on läinud.

Pidu on kaua oodatud

Kalevi staadionil liikudes kohtab järvakaid nii ida- kui ka lääne­tribüünil.
Paide ühisgümnaasiumi rahvatantsurühmale Päikeselapsed on see esimene tantsupidu. Suurele peole pääs oli nende unistus, mille nimel tuli kolm aastat vaeva näha.
Nüüd on aeg peomelu nautida. Esimesel õhtul korraldas rühm pidžaamapeo, kuhu igaüks pidi oma kaisukaru kaasa võtma. Tüdrukud meenutasid üksteise võidu duširuumis tehtud vahupeost.
Tantsides on laste meelest kõige keerulisem kolonne sirgena hoida, sest need kipuvad ikka viltu minema. Päikeselapsi saatev Kristiina Sardis ütles, et lapsed on tublid ega vingunud isegi vihmas tantsides. Sardis sõnas, et igas päevas on väike preemia, näiteks eile käisid nad McDonald`sis ja täna (neljapäeval –toim) lähevad poodi. Seepeale kostab laste seast rõõmuhüüe «Jee!».
Esimest korda on tantsupeol ka Türi ühisgümnaasiumi C-segarühma Karola praegune koosseis. Tantsija Erki-Henri Meerbach ütles, et tantsupeole peab tulema platsil oleva emotsiooni pärast.
Greeta Roosileht märkis, et algul tundus mõni tants keeruline, aga pärast harjutamist on kõik lihtne. Juhendaja Anneli Läänesaar lisas, et see pidu läheb neil üllatavalt hästi, sest kolmapäeval selgus, et tema rühmad tantsivad kogu aeg publiku lähedal esiridades.
Spordiklubi HotSport II võimlemisrühma naised osalevad tantsupeol võimlejatena. «Kui tantsupartnerit pole, siis võimleme!» ütles Marju Raja.
Naised loodavad, et tuul ei tule nende esinemist kimbutama. Anne Põder selgitas, et neil on ilusad oranžid linikud, mida on tuulise ilmaga keeruline taltsutada. Naised kiidavad, et neil on tublid mehed ja head vanemad, kes saavad kodus ilusti hakkama, kui naised tantsupeol võimlevad.
Türi rühma Kaktuse meestantsija Janek Männik hõikas treppidel möödunud Järva Teataja fotograafi ja palus neist pilti teha. Meestel oli kiire, sest pika seismise lõpuks pidid nad kohe-kohe platsil «Isad ja pojad» tantsu esitama. Villu Jüris jõudis veel öelda, et ta on tantsupeole tulekut viis aastat oodanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles