Järvakad püüavad Põrgupõhjal paremat kohta

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järva maleva mehed(vasakult) kapten Lauri Lipp, nooremveebel Vallo Tamme, vanemseersant Urmas Kõonurm ning nooremseersant Raimo Merilo. Pilt on illustratiivne.
Järva maleva mehed(vasakult) kapten Lauri Lipp, nooremveebel Vallo Tamme, vanemseersant Urmas Kõonurm ning nooremseersant Raimo Merilo. Pilt on illustratiivne. Foto: Erakogu

Neljapäeva hommikul Pärnu-Jaagupist alguse saav ja võistkonnad Raplamaale Eidaperre viiv Põrgupõhja retkel on stardis ka Kaitseliidu Järva maleva võistkond, kes loodab parandada eelmisel aastal saadud kolmandat kohta.

Järva maleva võistkonda kuuluvad kapten Lauri Lipp, nooremveebel Vallo Tamme, seersant Urmas Kõonurm ning nooremseersant Raimo Merilo. Sama koosseis tuli tänavusel Eel-Ernal teiseks.

Põrgupõhja retke stardinimekirjas on 35 võistkonda. Järva malev on stardis kolmandat korda ning püüab võistkonna liikme seersant Urmas Kõonurme ütlust mööda parandada möödunud aastal saadud parimat kohta. «Seni on igal aastal tulemused paranenud: 2008 olime neljandad, 2009 kolmandad, loodame, et ka sel aastal see tendents jätkub ning saame kaasa rääkida paremate kohtade jagamisel,» lausus ta.

Võistkonna liikme Raimo Merilo hinnangul kujuneb tänavune võistlusdistants pikemaksi kui eelmisel aastal. «Kui eelmine kord läbisime 55 tunniga 109 kilomeetrit, siis sel aastal kujuneb trassi kogupikkus 120 kilomeetri ringi,» selgitas ta. «Eeldusel muidugi, et orienteerumisel mingeid vigu või ettenägematuid olukordi ei teki.»

Nii Merilo kui Kõonurme meelest on Järva maleva võistkonna senise edu pant ennekõike ühtne ja tugev meeskonnatöö. «Võidu valem on kombinatsioon ühtlaselt tugevast meeskonnast, õigesti valitud taktikast ning heast vastupidavusest ja tugevast füüsilisest vormist,» täpsustas ta.
Esimene võistkond on täna hommikul stardis kell 9 ja peaks eeldatavasti lõpetama laupäeva õhtul kell 16. «Ilmateade lubab palavat ja sademetega ilma, mis teeb võistluse märksa raskemaks, kuid meie võistkonda väga murda ei tohiks,» ütles Merilo. «Oleme võistlustega igasugust ilma näinud, ka eelmisel aastal mullu olid keerulised ilmaolud, kui pidime lisaks väsimusele võitlema palavuse ja vihmaga.»
Võistlustrassi kõrval on Järva maleva võistkonnale toeks võistkonna esindajad nooremveebel Tommy Orumaa ja seersant Kaarel Piirisalu. (JT)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles