Noored õpivad väikses haiglas arsti moodi mõtlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Praegu Järvamaa haiglas töötavatest noortest tudengitest ütles vaid üks, et tahaks pärast kooli lõpetamist kindlasti mingi aja maakonna haiglas töötada ja ainult kaks noort välistasid selle täielikult. Küll aga oli kohalik haigla nende kõigi esimene valik suviseks töökohaks.

Sander Heidmets: «Tore on jõuda arstiga samale otsusele.»

Sander (24) on pealinna poiss, kes õpib Tartu ülikoolis arstiteaduse viiendal kursusel. Järvamaa haiglasse jõudis ta tänu paidelasest kursuseõele Pille-Riin Värkile, kes on samuti mitmel suvel kohalikus haiglas töötanud. Sander mõtles põgusalt ka Soome mineku peale, ent Paide ahvatles rohkem. «Proovin siin hambaid kõige pealt,» ütles ta. Sander on varem teinud praktikaid Kohtla-Järvel ja Tartus, ent abiarstina töötab ta esimest korda just Järvamaa haigla erakorralise meditsiini osakonnas. Sandri hinnangul tulevad sinna ka sellised patsiendid, kellega pole midagi erakorralist juhtunud. «Põletikus varvas ei ole eriti erakorraline,» ütles ta näitena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles