Lahkuma sunnitud direktor loob Oisu uue lastekodu

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Järvamaa lasteabiühingu üks loojatest Riin Palu laotab Oisu perekodus vaiba põrandale. Lastekodu on sisustatud annetajate abiga.
Lõuna-Järvamaa lasteabiühingu üks loojatest Riin Palu laotab Oisu perekodus vaiba põrandale. Lastekodu on sisustatud annetajate abiga. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

1. augustist koondatav Järvamaa lasteabikeskuse direktor Helle Jago otsustas koos viie kolleegiga ellu viia enda nägemuse lastekodust ning loob Oisu perekodu, kus saavad elukoha 13 seni Paides elanud kasvandikku.

Augustist pole Järvamaa lasteabikeskus enam iseseisev asutus, vaid Paide sotsiaaltöökeskuse osakond. Seoses sellega kaob neli ametikohta: direktor, õppealajuhataja, sekretär ja tervishoiutöötaja.

Jago sõnas, et lasteabikeskuses ametis olles sai ta aru, et tal on lastekodust veidi teine nägemus, mida ei saa aga ellu viia omavalitsuse hallatavas asutuses. «Soovime luua kodulähedasemaid tingimusi, kui siin on võimalik,» selgitas ta.

Rääkides teiste töötajatega, selgus Jagole, et tal on mõttekaaslasi ning kevadel lõidki Helle Jago ning kasvatajad Maire Pilv ja Riin Palu mittetulundusühingu Lõuna-Järvamaa Lasteabiühing, mis pakub asenduskodu teenust. Lisaks neile tulevad Järvamaa lasteabikeskusest sinna tööle veel kolm inimest.

Jago ütlust mööda tuleb pearaha riigilt neile alles septembris, mistõttu on töötajatega juba kokku lepitud, et üks kuu palka ei saa. Laste söögiraha tuleb võtta samuti enda taskust. Kui keegi soovib veel toetada Oisu perelastekodu, siis võiks annetada raha.

TEAVE
Lõuna-Järvamaa lasteabiühingu arveldusarve SEB pangas 10220115011013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles