Vajaka jääb paarikümne aine õpetajaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuusteist aastat õppealajuhatajana töötanud Helje Pertmann õpetab Paide täiskasvanute gümnaasiumis nüüd keemiat ja leiab samuti, et õpetaja eriala lõpetanud noori praegune palganumber kooli ei too.
Kuusteist aastat õppealajuhatajana töötanud Helje Pertmann õpetab Paide täiskasvanute gümnaasiumis nüüd keemiat ja leiab samuti, et õpetaja eriala lõpetanud noori praegune palganumber kooli ei too. Foto: Kristo Kivisoo / Järva Teataja

Järvamaal otsis suvel avalike konkursside kaudu õpetajat kaheksa kooli rohkem kui 20 aine õpetamiseks. Mõne aasta pärast võib koole ees oodata olukord, kus vanadel õpetajatel on aeg amet maha panna, aga järeltulijaid pole kusagilt võtta.

Paide täiskasvanute keskkooli direktor Anneli Suits ütles, et konkurss vabade ametikohtade täitmiseks pole veel lõppenud, mistõttu ei saa ta öelda, kas ja kui suures osas need täituvad.

Küll tõi Suits välja, et näiteks füüsikaõpetajat, keda kool järgmisest õppeaastast vajab, on kindlasti keerulisem leida kui ajalooõpetajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles