Festival tõi paidelaste ellu uut mõtet

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arvamusfestival on vihmakindel üritus. Kui paljud ettevõtmised võivad vihmaga publikust ilma jääda, siis Vallimäelt ei suutnud ilmataat inimesi eemale peletada.
Arvamusfestival on vihmakindel üritus. Kui paljud ettevõtmised võivad vihmaga publikust ilma jääda, siis Vallimäelt ei suutnud ilmataat inimesi eemale peletada. Foto: Andrus Kopliste/JÄRVA TEATAJA/SCANPIX

Arvamusfestival täitis Paide kahe päeva jooksul rohkem kui 4000 inimese ja hulgaliselt kirglike aruteludega seinast seina teemadel. Kohalikele inimestele tõi see eeskätt värskeid mõtteid ja uut energiat.

Festivali üks korraldaja, Maiko Kesküla, avaldas heameelt selle üle, et Järvamaa lava läks edukalt käima. Näiteks oli tema meelest sisukas arutelu osaluseelarve üle. Sellest võtsid osa Paide linnapea Priit Värk, Väätsa vallavanem Lauri Läänemets ja Ambla vallavanem Rait Pihelgas.

Idee oli panna inimesi mõtlema sellele, et eelarve ei sünniks kinniste uste taga, vaid ka kohalikul rahval võiks olla hääl, mis oleks eelarve koostamise juures kuuldav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles