Paide valib taas aukodanikku ja vapimärgi kavaleri

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt.
Paide linna aukodanik Arvo Pärt. Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Paide linnavalitsus ja –volikogu ootavad ettepanekuid linna aukodaniku tiitli ja vapimärgi kavaleri kandidaatide kohta 4. augustini.

Aukodanikuks nimetamine ning linna vapimärgi omistamine on kaks kõige kõrgemat Paide linna austusavaldamise vormi oma väärikatele ning linna ees suuri teeneid omavatele kodanikele. Nii aukodaniku tiitel kui linna vapimärk antakse laureaatidele kätte septembris.

Aukodaniku nimetus omistatakse inimesele linnapoolse austusavaldusena Paidele osutatud teenete eest. Vabas vormis ettepaneku tegemisel tuleks välja tuua kandidaadi teened ning tema panus Paidele.

Linnavolikogu esimees Ants Hiiemaa avaldas lootust, et inimesed leiavad suviste asjatoimetuste kõrvalt siiski ka mahti väärikaid paidelasi märgata ning nende tunnustamiseks linnavalitsusele ning –volikogule ka ettepanekuid teha.

Esitatud aukodanike kandidatuurid arutab läbi ja teeb ettepaneku linnavolikogule aukodaniku nimetuse omistamiseks volikogu esimehe Ants Hiiemaa poolt juhitav komisjon, kuhu kuuluvad veel linnapea Kersti Sarapuu, volikogu aseesimees Aivo Toomistu, volikogu liige Vello Talviste ning Rein Zeemann. Aukodaniku nimetuse andmist tõendab vastav tunnistus, millele kirjutavad alla linnavolikogu esimees ja linnapea.

Linnale osutatud teenete eest antakse välja ka Paide linna vapimärk, mis kujutab endast Vallitorni kaheksakandilist põhiplaani, mille sees olevate ristide värvid on Paide linna lipuvärvid. Ettepaneku tegijatele ja ka esitamise vormile kitsendavaid tingimusi ei ole.

Kandidaate nii aukodaniku kui vapimärgi kavaleri tiitlitele saab esitada kas e-posti paide@paide.ee või posti teel Paide linnavalitsusse 4. augustiks.

TEAVE
2009. aastal nimetati Paide linna aukodanikuks Arvo Pärt, vapimärgi kavalerideks said Eevi Sikstus ning Rein Zeemann.
2008. aastal nimetati Paide linna aukodanikuks Ervin Runnel, vapimärgi kavaleriks said Tambet Juhanson ning Andres Jalak.
2007. aastal aukodanikku ei nimetatud, vapimärgi kavaleriks sai Vello Talviste
2006. aastal tunnistati Paide linna aukodanikuks Juta Kirss ja vapimärgi kavaleriks sai Tiiu Saarist.
2005. aasta tunnistati Paide linna aukodanikuks Maria Niglas ning vapimärgi kavaleriks sai Mare Veermaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles