Esimesena sõitis välja Lasnamäe kiirabibrigaad

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Häirekeskuse kommunikatsioonijuht Edvi Freiberg lausus, et häirekeskuse andmebaasi andmetel helistati neljapäeval hädaabinumbrile 112 ja öeldi, et inimene kukkus teise korruse kõrguselt tellingutelt alla ning sai kukkudes elektriliinilt elektrilöögi. «Helistaja ütles, et abivajaja asub Peetris Kalda tänaval,» sõnas Freiberg. «Päästekorraldaja täpsustas helistaja asukohta ja küsis, kas see asub Rae vallas, kuid helistaja aadressi ei parandanud.»

Väljasõidukorralduse sai kell 15.12 Lasnamäe kiirabibrigaad, päästekorraldaja jäi samal ajal telefonitsi abivajaja seisundi kohta küsimusi esitama.

Kiirabibrigaad sõitis välja kell 15.13. «Pärast abivajaja seisundi täpsustamist kordas päästekorraldaja veelkord aadressi – Peetri küla Kalda tänav Rae vald ja ka seekord helistaja aadressi ei korrigeerinud,» lausus Freiberg.
Kõne suunati seejärel häirekeskuse arstile, et see elustamisjuhiseid annaks. Ka häirekeskuse arst täpsustas aadressi ja sai vastuseks, et abivajaja asub Kareda vallas. Paide kiirabibrigaad sai väljasõidukorralduse kell 15.26.

Freiberg ütles, et häirekeskus palub kõigil helistajatel väga täpselt jälgida aadressi õigsust ja alati öelda lisaks küla nimele ka vald ja maakond, kus abivajaja asub.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles