Järvamaa külad tulevad kokku

Kuido Saarpuu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aasta küla Kurla-Meossaare.
Aasta küla Kurla-Meossaare. Foto: Erakogu

Laupäeval on Koigi vallas Prandi külas 11. Järvamaa külade päev. Üritus saab alguse kell 15 ühise rongkäiguga, kuid külalisi oodatakse registreeruma ja peopaigaga tutvuma juba kella 14st.


Külade päeva programmi mahuvad kontserdid, näitused, õpitoad ja veel palju muud. Põnevaid tegevusi peaks jaguma nii lastele kui täiskasvanutele, sest avatud on lasteala, laadaplats ja külaloomaaed, pakutakse võimalust sõita hobusega, külastada loodusrada Prandi allikate ääres ning nautida parvesõitu. Päeva lõpetab meeleolukas külasimman ansambliga Lõõtspillipoisid.

Külade päeva üheks tähtsaks osaks on konkurss «Külaroog 2010», kus konkursil osaleja (küla või eraisik) võtab kaasa oma küla eripärase toidu, mida tahetakse tutvustada laiemale avalikkusele.
Külaroa konkursile võib pakkuda putru, suppi, pajarooga, salateid, hoidiseid jne. Külaroa konkursile ei sobi tordid ja koogid. Roogade degusteerimine ja hindamine kestab kella 17st 18.30ni. Degusteerijate poolt antud hinnangute alusel kuulutatakse 2010. aasta parim külaroog välja ametliku osa lõpus ehk enne simmani algust.

Lisainformatsiooni külade päeva kohta saab MTÜ Prandi küla ja allikad kodulehelt: www.prandiallikad.ee ning telefonidelt 5625 0100 (Õnne Põllumets) või 507 0144 (Elle Laig). (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles