VIDEOLUGU: Kuidas eristada päästeametnikku libainspektorist?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Tamsalu ja Janar Kärner.
DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX
Marju Tamsalu ja Janar Kärner. DMITRI KOTJUH, JÄRVA TEATAJA/SCANPIX Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sel nädalal toimus Järvamaal järjekordne juhtum, kus kaubikuga sõitnud tundmatu meesterahvas püüdis tuletõrjeinspektori pähe inimese koju pääseda. On põhjust arvata, et selliseid intsidente on olnud rohkem kui avalikkuseni seni jõudnud.

Viimane võimalik kelmijuhtum juhtus teisipäeval, mil tundmatu meesterahvas käis Järva-Jaani vallas üksi elava vanema naise ukse taga ja soovis sisse saada. Mees väitis, et on tuletõrjeinspektor Tallinnast, kuid töötõendit tal ette näidata ei olnud. Aprilli lõpus külastasid Retla külas elavat naisterahvast kaks end päästeameti tuleohutusinspektoritena esitlenud meest. Lugu lõppes nagu Järva-Jaaniski ehk töötõendi küsimusele järgnes kiire äraminek. Mõlemat sündmust ühendab väiksemapoolne valge kaubik, millega asjaosalised väidetavalt sõitsid.

Nii Järvamaa päästepiirkonna juhataja Janar Kärner kui ennetaja Marju Tamsalu avaldasid arvamust selliseid libainspektori juhtumeid on olnud rohkem kui avalikkuseni jõudnud. «Tahaksin küll loota, et ma eksin, kuid tegelikkus on selline, et inimesed lihtsalt ei kipu neist sündmustest teada andma,» sõnas Kärner.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles