Piimandusmuuseum uuendab katust

Marika Rajamäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti piimandusmuuseumi katuse uuendustööd on alles algusjärgus, osaühingu Tafrix töömees Andreas Hints eemaldab vana valtsplekki hoone õuepoolselt küljelt.
Eesti piimandusmuuseumi katuse uuendustööd on alles algusjärgus, osaühingu Tafrix töömees Andreas Hints eemaldab vana valtsplekki hoone õuepoolselt küljelt. Foto: Andrus Eesmaa/ Järva Teataja

Kuu algusest uuendab Eesti piimandusmuuseum Imaveres 80aastast valtsplekk-katust, mis kippus kevadel sademevett läbi laskma, tööd maksavad ligi miljon krooni ja lõpevad oktoobris.

Imavere meierei hoone, kus Eesti piimandusmuuseum asub, on ehitatud 1909. aastal. Ruumikitsikuse tõttu on hoonele 1929. aastal ümberehituste käigus ehitatud peale teine korrus ja pandud ka siiani kestnud valtsplekk-katus. «Kaheksakümneaastase katuse pleki valtsimiskohad olid läbi roostetanud ja kevadel sadas läbi nii, et pidime ämbrid alla panema,» selgitas piimandusmuuseumi direktor Ants Välimäe.


Välimäe märkis, et katusevahetus on muuseumil üks suuremahulise arendusprojekti osa, taotlus Ettevõtluse Arendamise Sihtasutusele läheb teele sellel nädalal. «See töö tuli ära teha plaanilise tööna, sest ei andnud enam kauem oodata,» sõnas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles